Doe de DuurzaamheidScan en ontdek hoe duurzaam jouw huis is!

Duurzamer wonen stond bij veel mensen al hoog op de agenda en is door de energiecrisis alleen maar belangrijker geworden. Want hoewel de prijs van gas en elektriciteit gelukkig weer iets is gedaald, betalen we nog steeds veel meer dan anderhalf jaar geleden.

5 mei 2023

Reden genoeg dus om je huis (verder) te verduurzamen. Maar waar begin je mee? Om dat helder te krijgen, hebben we de DuurzaamheidScan(Opens in a new window) ontwikkeld. Vul 'm anoniem in en binnen een paar minuten weet je meer.

Duurzaam huis financieren

Willen verduurzamen is één ding, het betalen een ander. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor, zelfs als je geen dikke portemonnee hebt. Zo kun je vaak een hogere hypotheek afsluiten als je jouw huis energiezuiniger wilt maken. Sommige banken geven je zelfs korting op de hypotheekrente als je huis duurzaam is!

Groene leningen

Daarnaast zijn er speciale 'groene leningen', waarover je relatief weinig rente betaalt. Zo biedt het Nationaal Warmtefonds (waaraan onder andere de Rijksoverheid deelneemt) de Energiebespaarlening(Opens in a new window) aan. En misschien kun je bij jouw gemeente terecht voor de zogenoemde Duurzaamheidslening(Opens in a new window). Verder bieden ook banken specifieke leningen aan voor het financieren van jouw duurzame maatregelen.

0% rente

Is het verzamelinkomen van jouw huishouden niet hoger dan € 48.625? Dan kun je misschien zelfs lenen tegen een rentetarief van 0%. Sinds eind vorig jaar biedt het Nationaal Warmtefonds deze interessante mogelijkheid aan. Het geleende geld kun je gebruiken om je huis te isoleren, maar bijvoorbeeld ook om er zonnepanelen of een warmtepomp mee te kopen. Op deze pagina(Opens in a new window) lees je er meer over.

30% subsidie

Verder is de subsidieregeling van de overheid sinds vorig jaar nog aantrekkelijker dan 'ie al was. Kreeg je voorheen nog 20% subsidie als je tenminste twee isolerende maatregelen nam, nu is dat 30%. De overheid betaalt dan dus bijna één derde van jouw verduurzaming!

Nieuw is dat je in 2023 ook in aanmerking komt voor subsidie als je maar één maatregel neemt. De subsidie is dan wel lager (15%). Meer informatie over de subsidieregeling vind je hier(Opens in a new window).

Expert

Er is dus veel te kiezen als je je huis wilt verduurzamen. Wil je daar eens met een expert over praten? Neem dan contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur ken ik als geen ander de mogelijkheden die je hebt om jouw energiezuinige huis te financieren.

chevron-down